12/6/10

Tα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Βασιλέως Φιλίππου Β’

Στις 30 Μαΐου 2010 , ο Δήμος Παπάγου προέβη στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Βασιλέως Φιλίππου Β’, προσφορά του Συνδέσμου Μακεδόνων – Θρακών Παπάγου- Χολαργού . Οραματιστής και μαχητής, για την ολοκλήρωση του έργου, υπήρξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Χατζής, στον οποίο οφείλουμε όλοι οι Μακεδόνες του λεκανοπεδίου Αττικής και όχι μόνο, τιμή και ευγνωμοσύνη .

Στην τελετή ,παρέστη ο πρόεδρος του Συλλόγου Βεροιέων Αθηνών Δρ. Βάτσος Ευάγγελος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθηνά Ακριβοπούλου . Ο Δρ. Βάτσος Ευάγγελος με την ιδιότητα και του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας ( ΟΣΚΜΑ ) , κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Φιλίππου Β’ με την ακόλουθη προσφώνηση :
<< Βασιλέα της Μακεδονίας Φίλιππε Β’, θεμελιωτή του κοινού των Ελλήνων, ο ανδριάντας σου, μοναδικό κόσμημα, κοσμεί, εδώ στην Πλατεία ΧΙΙΙης Μεραρχίας, τον Δήμο Παπάγου και ο Δήμος Παπάγου ολόκληρη την Αθήνα.

Εμείς οι Μακεδόνες, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας στην Αθήνα, καταθέτοντες το ταπεινό αυτό στεφάνι στον ανδριάντα σου, Βασιλέα της Μακεδονίας, πλημμυρισμένοι με άπειρη αγάπη και συγκίνηση, εκφράζουμε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές αυτού του έργου, αυτού του κοσμήματος και λέμε ότι, από όλους του Έλληνες μόνο εσείς, με το όραμά σας , την γενναιότητα και αποφασιστικότητα σας, υλοποιήσατε με τον καλλίτερο τρόπο, το όνειρο των Μακεδόνων του λεκανοπεδίου Αττικής, των Μακεδόνων της Ελλάδος. Είσθε υπέροχοι Έλληνες ! Σας ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας. Ο πρόεδρος έκλεισε την προσφώνηση με το παρακάτω κείμενο : Φίλιππε μεγάλε, του πιο μεγάλου γυιού σου Αλέξανδρου, για τον οποίο προφητικά είπες « Ω παί ζήτει σ’ εαυτώ χώραν μεγάλην , Μακεδονία γαρ σε ού χωρεί » . κα έγινε εκπολιτιστής του τότε γνωστού κόσμου. >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σας